Restauratie

Glas in lood is een zeer duurzaam product wat makkelijke een halve eeuw tot langer goed kan blijven. De duur is afhankelijk van de weersomstandigheden die wel of niet het raam direct bereiken. Een raam aan de noordkant blijft veel langer goed dan ramen op het zuiden. Zon, regen, maar ook de tijd harden het lood langzaam uit. Als de flexibiliteit er uit is wordt het lood brozer en zullen er langzaam breuken ontstaan in het loodnetwerk. Meestal begint dit net naast de soldeerpunten. Ook de kit die tussen het lood en glas zit zal langzaam verbrokkelen en zijn water- en winddichte functie verliezen.
Bij het zien van scheuren is het hoog tijd het raam te laten restaureren, om breuk en uitvallen van glas te voorkomen. Nog beter is het net voor de breuk te restaureren.

Reparatie

Soms gebeurt het dat er een ruitje is gebroken. Dit kan gerepareerd, mits het lood nog enige flexibiliteit heeft. Zijn er meerder ruitjes naast elkaar gebroken, of is het loodnetwerk beschadigd, dan zal het paneel gerestaureerd moeten worden.